ο Alexandriamou.gr έψαξε και βρήκε ένα νοστιμότατο μενού για την εβδομάδα που διανύουμε για όλες τις γυναίκες και κυρίως τις μαμάδες που δεν ξέρουν τι να μαγειρέψουν για τις οικογένειες τους, εύκολες καθημερινές συνταγές για όλα τα γούστα για έναν δυνατό μεταβολισμό(απαραίτητες θρεπτικές ουσίες) δίνοντας μια νόστιμη απάντηση στο ερώτημα "τι θα φάμε σήμερα;".
Δεύτερα: Μοσχαράκι λεμονάτο φούρνου με πατάτες
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχαράκι οτι θέλετε εσείς..
2 καρότα
2 κρεμμύδια
2 λεμόνια
2 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι πιπέρι ρίγανη λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβρασα πρώτα το κρέας λίγο στην κατσαρόλα
σε ταψί έκοψα τις πατάτες τα καρότα κ τα κρεμμύδια σε κομμάτια
Έβαλα κ το κρέας και τα ανακάτεψα όλα μαζί με το σκόρδο λεμόνι μπαχαρικά κ το λάδι …τέλος έριχνα τον ζωμό από το κρέας αντί για νερό κ έψησα στους 180 μέχρι να γίνει το φαγητό..περίπου 2 ώρες κ κάτι.
Τρίτη: Πεντανόστιμη Ψαρόσουπα
Υλικά
1 Κοκκινόψαρο η’ ότι άλλο ψάρι θέλετε
3 μέτριες πατάτες
3 μέτρια καρότα
1 κρεμμύδι
λίγο σέλινο
1 ντομάτα
2 κσ ρύζι καρολίνα
2 κσ τραχανά
2 κσ ελαιόλαδο
1 λεμόνι
1 κγ κορν φλάουρ
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε καλά το ψάρι.
το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και αλάτι.
το βράζουμε για 15 με 20 λεπτά
Το βγάζουμε σε μια πιατέλα.
Περνάμε το ζουμί από λεπτό σουρωτήρι.
Βάζουμε το ζουμί στην κατσαρόλα μαζί με τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι, και την ντομάτα.
Τα βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι.
στο μουλτι βάζουμε την ντομάτα, μια πατάτα, ένα καρότο, το ελαιόλαδο, το κορν φλάουρ και τον χυμό από ένα λεμόνι.
Στο σουρωμένο νερό ρίχνουμε τον τραχανά και το ρύζι να βράσουν.
Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε πολτοποιημένα τα υλικά από το μουλτι και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά να δέσει και να χυλώσει η σούπα μας.
Τετάρτη: φακόρυζο με κόκκινες φακές!
Υλικά συνταγής
1/2 κιλό φακές
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα σε ροδελίτσες
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρέ (προαιρετικά)
2 κ.σ. ξύδι
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. κοφτή ντοματοπελτέ
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
2 μέτρια φύλλα δάφνης
λίγο θυμάρι ξερό
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε τις φακές από τυχόν ξένα σώματα, τις πλένετε με άφθονο νερό και τις αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Εν τω μεταξύ, βάζετε στη κατσαρόλα μπόλικο νερό και μόλις κοχλάσει, προσθέτετε τις φακές και τις αφήνετε να βράσουν για 10 λ. Τις στραγγίζετε ξανά.
Στη ίδια άδεια κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τα καρότα και τη πιπεριά. Προσθέτετε το σκόρδο, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το ξύδι.
Ξαναβάζετε στη κατσαρόλα τις στραγγισμένες φακές, ρίχνετε 1 λίτρο περίπου ζεστό νερό (να εξέχει 6 εκ. περίπου πάνω από την επιφάνεια των υλικών), σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε τις φακές σας, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμες, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα ντοματάκια κονκασέ, το πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι να χυλώσουν οι φακές. Τις σερβίρετε ζεστές γαρνίροντάς τες προαιρετικά, με λίγη τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό.
Πέμπτη: Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με Φέτα και ψητές κόκκινες πιπεριές
ΥΛΙΚΑ
Φιλέτο στήθος κοτόπουλου
Ψητές κόκκινες πιπεριές
Φέτα
Γεμιστές πράσινες ελιές
Μπέικον
Αλάτι – Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα φιλέτα στην μέση.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κόκκινες πιπεριές, ελιές και σπασμένη Φέτα.
Στην επιφάνεια που δουλεύουμε απλώνουμε μεμβράνη.
Κάνουμε ένα στρώμα από μπέικον και πάω του βάζουμε το φιλέτο.
Καλό είναι σε κάθε ρολό να βάζουμε ένα φιλέτο.
Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και προσέχουμε το μπέικον να καλύπτει όλες τις πλευρές.
Σφραγίζουμε πάρα πολύ καλά το ρολό με αρκετή μεμβράνη και το βάζουμε να βράσει για 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε την μεμβράνη και το αφήνουμε σκεπασμένο για 12 ώρες στο ψυγείο.
Πριν σερβίρουμε του δίνουμε χρώμα σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Παρασκεύη: Μπριαμ : (Αναμεικτα λαχανικα στο φουρνο)
Υλικα
4-5 μεσαιες πατατες
4-5 μεσαια κολοκυθακια
2 πιπεριες φλωρινης
2 ντοματες η 5-6 ντοματινια
3 καροτα
2 κρεμμυδια ξερα
2 σκελιδες σκορδο
Αλατι πιπερι
2 κ σ ξερο τριμμενο δυοσμο
Λιγη παπρικα
1 πρεζα ζαχαρη
1 ποτηρι λαδι
2 κ.σ πελτε
Λιγο κετσαπ
1/2 κουτι χυμο ντοματας
1/2 ποτηρι νερο
Εκτέλεση
Σε μια λεκανη πλενουμε καθαριζουμε ολα μας τα υλικα σε ροδελες,το κρεμμυδι και το σκορδο τριμμενο στον τριφτη.
Σε ενα ταψι ριχνουμε ολα τα υλικα μας εκτος απο τις ντοματες και τα ανακατευουμε πολυ καλα.
Τα στρωνουμε καλα να κανουν μια σχετικα λεπτη στρωση και βαζουμε απο πανω τις ντοματες σε ροδελες η τα ντοματινια.
Βαζουμε το ταψι σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις στους 180-200 βαθμους για μιαμιση ωρα.
Ανακατευουμε ανα διαστηματα μεχρι να ψηθει το φαγητο μας και να μαλακωσουν καλα τα λαχανικα μας.
Καλο ειναι μετα το ψησιμο να αφησουμε το φαγητο μας για ακομα 15′-20′ να «ξεκουραστει» εκτος φουρνου μεχρι να σερβιρουμε.
Σάββατο:Μακαρόνια με φανταστικη σαλτσα φετας
Υλικά
100 γραμμάρια τυρί κρέμα
300 γραμμάρια φέτα
100 γρ κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 συσκευασία πενες η ζυμαρικα της αρεσκείας σας
1 φύλλο βασιλικόυ για το σερβίρισμα(προαιρετικα)
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη μους φέτας, βάζουμε στη κατσαρόλα σε πολύ χαμηλη φωτια τη φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αλάτι και μέχρι να γίνουν μια ενιαία σάλτσα..
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικα για 7 λεπτά και σουρώνουμε.
Περιχύνουμε τα μακαρόνια με τη μους φέτας και σερβίρουμε με το φύλλο βασιλικού.
Κυριακή: Πεντανόστιμος μουσακάς
ΥΛΙΚΑ
500γρ. κιμά (χοιρινό ή βοδινό ή ανάμικτος)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 μέτριες μελιτζάνες
4 μέτρια κολοκυθάκια
4 μέτριες πατάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι κανέλα
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 φλ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
½ κουταλάκι ζάχαρη
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κουταλιές χαλλούμι τριμμένο.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
4 φλ.γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. χαλλούμι τριμμένο
1 αβγό χτυπημένο
1 πρέζα κανέλα
αλάτι, πιπέρι.
πηγη: daddy-cool.gr